Compozitia betonului amprentat


Compozitia betonului amprentat

Unul din factorii cei mai importanti care contribuie la realiza­rea unui beton amprentat corect este folosirea unei compozitii care sa poata asigura o omogenitate perfecta si constanta a betonului pe tot timpul executiei lucrarii.

a.Agregate. La betonul amprentat se pune, în mai mare masura, problema folosirii unor agregate cu cat mai putine impuritati. Daca la betonul obisnuit se pune numai problema limitaii procentelor de impuritati la valori care sa asigure ca nu se vor produce redu­ceri ale rezistentei mecanice sau a durabilitatii lui si nu se pune problema aspectului suprafetei exterioare, care se îmbraca cu ten­cuiala sau se acopera cu placaj, la betonul amprentat prima conditie este ca suprafata exterioara sa ramana curata; unele din impuritatile din agregate pot produce pete pe fata betonului.

Agregatele care au impuritati (în special nisipul de 0—7 mm) trebuie spalate.

Prin îndepartarea impuritatilor si a partii levigabile, pe lînga eliminarea riscului aparitiei petelor pe suprafata betonului, se îm­bunatatesc si calitatile lui mecanice.

Compozitia necesara a betonului este diferita de cea obisnuita în sensul ca proportia de parti fine trebuie sa fie mai mare pentru a mari coeziunea interna, reducînd astfel tendinta de segregare si îmbunatatind lucrabilitatea; conditia este ca partea fina, în care se cuprinde cimentul, nisipul de 0—0,2 mm si adaosul de parti fine (obisnuit filer de calcar 0—0,2 mm), sa fie de 425—450 kg/cm3.

Ca proportii în ceea ce priveste trecerea prin ciururi, în greu­tate, se poate folosi urmatoarea granulometrie (în care este cuprins si adaosul de filer de calcar):

Cimenturi. întrucat betonul amprentat realizeaza singur, fara ajutorul tencuielii, protectia armaturilor contra coroziunii, este foarte important ca el sa aiba contractii cat mai mici (contractiile pot pro­duce microfisuri pe suprafata betonului). In acest sens este necesar sa se foloseasca cimenturile care au contractiile cele mai reduse.

Pentru betoanele amprentate se recomanda urmatoarele cimenturi: PZ 400; P 400; Pa 400; RIM 200; RIM 300; PC 400. Nu este indi­cata folosirea cimentului M 400 si a cimenturilor cu tras.

Pentru o lucrare de beton amprentat trebuie sa se foloseasca acelasi ciment de la început si pana la sfîrsit; în caz conttrar, se obtin betoane cu nuante diferite. Din aceasta cauza, pentru o constructie trebuie sa se apro­vizioneze, de la început, întreaga cantitate de ciment de acelasi sort si aceeasi marca.

Dozajul de ciment trebuie în primul rînd sa asigure realizarea marcii de beton prescrisa, dar în ori ce caz trebuie sa fie cel pu?in 300 kg/m3 pentru betonul amprentat cu fata neteda si cel putin 350 kg/m3 pentru betonul  amprentat cu fata în relief.

  1. Apa. Proportia de apa trebuie sa fie cea corespunzatoare con­sistentei unui beton slab plastic.

d.  Caracteristicile betonului proaspat folosit la lucrarile de amprentare. Betonul proaspat trebuie sa fie lucrabil, adica sa nu se segrege la manipulare si transport, sa aiba coeziune buna si sa umple usor cofrajul.

Lucrabilitatea betonului se apreciaza prin indicii de tasare si prin usurinta cu care se remodeleaza sub actiunea vibratiilor. Pentru îmbunatatirea lucrabilitatii se pot folosi aditivi plastifianti si antre­nori de aer, dar care sa nu duca la diferente de culoare a suprafetei vazute a betonului.

Adaosul de clorura de calciu nu este indicat, întrucat în mod obisnuit acesta produce pete pe fata betonului.

Compozitia betonului se stabileste pe baza unor încercari preli­minare, caracteristicile betonului proaspat variind între urmatoarele limite:

Raspîndire 36—42 cm Separarea apei 3 o/0 Tasare 3—7 cm Timp de remodelare 4—10 s

Preturibeton.ro , executa lucrari de beton amprentat cu echipe specializate ce au peste 10 ani de experienta in aplicarea betonului amprentat . Preturile pe metru patrat de beton amprentat sunt cele mai bune din Bucuresti si Jud Ilfov datorita folosiri materialelor proprii si a experientei cumulate in timp . Pentru lucrari sau materiale pentru beton amprentat va rugam sa ne contactati folosind pagina de contact

Stiri


Termopane ieftine in Bucuresti si Ilfov

Incepand cu anul 2017, Heracles Imob Srl. devine partener cu Preturi-termopane.ro, un proiect ce reprezinta o echipa cu peste 13 ani de experienta in executia si montajul tamplariei Pvc. si de aluminiu. dar si in montarea rulourilor de aluminiu si a oricarei lucrari conexe.

Preturi-termopane.ro, isi doreste sa devina principalul mijloc de informare pentru cei interesati de achizitia de tamplarie Pvc si de aluminiu cat si un instrument de baza in alegerea si achizitia a tamplariei Pvc.

Pentru detalii si preturi va rugam vizitati www.preturi-termopane.ro

...mai mult

LACURI SI VOPSELE PENTRU FINISAREA LEMNULUI

LACURI SI VOPSELE PENTRU FINISAREA LEMNULUI

Lacurile sînt solutii ale unor substante organice nevolatile capabile sa formeze, dupa aplicarea lor pe un suport, pelicule aderente si compacte. Sunt transparente, incolore sau slab colorate.  

...mai mult

Adezivi pentru industria lemnului

     ADEZIVI PENTRU INDUSTRIA LEMNULUI

In cadrul industriei de prelucrare a lemnului, asamblarea cu adezivi joaca un rol important, fiind folosita atît la fabricarea placilor cît si la asamblarea fixa a produselor finite din lemn.

...mai mult

Prepararea mortarelor

PREPARAREA MORTARELOR

Mortarele se prepara din nisip amestecat cu liant si cu apa. Aceste amestecuri au proprietatea de a se întari, capatand dupa un timp anumit o rezistenta importanta. In ce priveste mortarul proaspat, acesta trebuie sa adere bine la suprafata caramizii, a pietrei sau a betonului, sa aiba o culoare uniforma si o consistenta potrivita

...mai mult

Toate strile

Parteneri Materiale


...

Statii Beton Romania

Mai mult