Defectele betonului amprentat


Defectele betonului amprentat

  1. Defectele betonului amprentat si remedierea lor

Cu toata grija care se acorda realizarii betonului amprentat, se întampla totusi sa apara mici defectiuni izolate, precum bule de aer pe suprafata betonului, scurgeri de lapte de ciment, diferente de culoare, pete, ruperi de muchii etc. Aceste deficiente se reme­diaza, într-o masura mai mare, sau mai mica, însa într-atît incit sa nu afecteze aspectul general al lucrarii.                                                                      . 

Scurgerile de lapte de ciment se înlatura cu spaclul si prin frecare cu carpe aspre.                                                    

Eflorescentele de var si diferitele pete se curata prin periere sau cu o solutie de acid clorhidric în concentratie de 13%. Se spala betonul cu solutie de acid clorhidric, apoi acesta se spala la randul lui cu multa apa.

Petele ramase de la substantele folosite pentru usurarea decofrarii se spala foarte usor în primul rand cu o solutie de benzina sau terebentina cu apa (1/7) si adaos de solutie de sapun, apoi cu apa.

Petele de rugina se curata foarte greu asa ca trebuie evitat ca sa apara prin metodele aratate anterior si prin frecarea armaturi­lor ruginite cu perii de sarma si carpe.

Portiunile deznisipite, muchiile ciobite, bavurile etc., se repara cu mortar de ciment facut cu nisip fin 0—1 mm si filer de calcar.

Pentru stabilirea compozitiei mortarului care sa aiba culoarea betonului se fac 10—12 retete diferite (folosind acelasi ciment ca si la beton), cu care se fac probe de tencuiala cu grosimea de circa 1 cm. Dupa uscarea completa a tencuielii, se alege proba care are culoarea cea mai apropiata de a betonului si eu reteta respec­tiva se fac remedierile.                                                                     „ „               :

Pentru ca sa se realizeze o aderenta cat mai buna intre mortar si beton, zonele de beton pe care urmeaza sa se faca remedieri se uda abundent si se pastreaza ude, cel putin 24 h înainte de efec­tuarea reparatiilor.

  1. îngrijirea betonului dupa decofrare

Dupa cum s-a aratat, în compozitia betonului amprentat trebuie sa fie o proportie mare de parti fine — cu consecinta unor defor­matii mari din contractie. Pentru reducerea acestor deformatii esie necesar ca betonul sa fie mentinut umed cel putin 14 zile de la turnare. Spre deosebire de betoanele obisnuite, la care mentinerea umiditatii se face prin stropire directa, aici acest procedeu nu poate fi folosit betonul aparent se acopere cu rogojini, sau alte materiale care se uda periodic.                                                                   

Pe timp calduros trebuie mentinuta umezeala betonului pma ia decofrare, pentru ca prin uscarea cofrajelor acestea se pot des­prinde pe anumite portiuni de betonul care în contact cu aerul capata alte nuante decat cel din celelalte portiuni.                                                                               

Daca se întampla totusi ca, cu toate masurile de protectie, sa se produca numeroase microfisuri, este recomandabil ca pe supra­fata complet uscata a betonului sa se aplice o solutie de fluosilicat de magneziu cu concentratia de 15P/o, sau un grund cu o emulsie diluata de rasini sintetice.

Stiri


Termopane ieftine in Bucuresti si Ilfov

Incepand cu anul 2017, Heracles Imob Srl. devine partener cu Preturi-termopane.ro, un proiect ce reprezinta o echipa cu peste 13 ani de experienta in executia si montajul tamplariei Pvc. si de aluminiu. dar si in montarea rulourilor de aluminiu si a oricarei lucrari conexe.

Preturi-termopane.ro, isi doreste sa devina principalul mijloc de informare pentru cei interesati de achizitia de tamplarie Pvc si de aluminiu cat si un instrument de baza in alegerea si achizitia a tamplariei Pvc.

Pentru detalii si preturi va rugam vizitati www.preturi-termopane.ro

...mai mult

LACURI SI VOPSELE PENTRU FINISAREA LEMNULUI

LACURI SI VOPSELE PENTRU FINISAREA LEMNULUI

Lacurile sînt solutii ale unor substante organice nevolatile capabile sa formeze, dupa aplicarea lor pe un suport, pelicule aderente si compacte. Sunt transparente, incolore sau slab colorate.  

...mai mult

Adezivi pentru industria lemnului

     ADEZIVI PENTRU INDUSTRIA LEMNULUI

In cadrul industriei de prelucrare a lemnului, asamblarea cu adezivi joaca un rol important, fiind folosita atît la fabricarea placilor cît si la asamblarea fixa a produselor finite din lemn.

...mai mult

Prepararea mortarelor

PREPARAREA MORTARELOR

Mortarele se prepara din nisip amestecat cu liant si cu apa. Aceste amestecuri au proprietatea de a se întari, capatand dupa un timp anumit o rezistenta importanta. In ce priveste mortarul proaspat, acesta trebuie sa adere bine la suprafata caramizii, a pietrei sau a betonului, sa aiba o culoare uniforma si o consistenta potrivita

...mai mult

Toate strile

Parteneri Materiale


...

Statii Beton Romania

Mai mult