Executie Beton amprentat


Executie Beton amprentat

Definitii, clasificari, utilizari

Foarte mult timp betonul armat a constituit materialul principallde realizare a structurilor de rezistenta a constructiilor, care rezulta dupa turnare - cu un aspect neregulat, neestetic permeabilitate actanei intemperiilor si care trebuia neaparat protejata prmite în ultimului în tehnica mondiala a inceput sa apara tendinta beton amprentat, trecând de la betoanelor de rezistenta la un material superior, care m conceptia actuala esteticii arhitecturale, realizeaza atat structura, cat si finisarea detaliilor constructive.

Constructiile noastre din beton amprentat au mare importanta dupa cateva zeci de ani de la  darea lor in folosnta ( in cazul unei executii mai putin îngrijite chiar mai repede) încep sa prezinte semne de deteriorare exterioara — tencuieli macinate, desprinse, care desi nu afecteaza rezistenta constructiilor, dau totusi un aspect neplacut si de îmbatranire.                                                                      

Reconditionarea acestor constructii se poate face, insa cu cheltuieli mari.                                                               

Folosirea betonului amprentat rezolva aceasta probiema: cu un anu­mit spor de cost pentru cofraje, materiale si  manopera fata de cel al betonului armat obisnuit, se realizeaza un beton gata finisat,cu rezistenta în timp; sporul de cost al betonului este însa com­pensat prin suprimarea finisajelor obisnuite (tencuieli sau placaje).

Betonul amprentat reprezinta o treapta superioara de realizare a betonului pe baza unei tehnologii de executie specifica, prin care se obtin atat avantaje tehnice, cat si economice. 

Prin folosirea betonului  amprentat se elimina din procesul de executie al constructiilor tencuielile, care reprezinta lucrari in care se consuma foarte multa manopera si care maresc timpul de executie al investitiilor.                                                                        .      .

' Finisajele realizate din beton amprentat sunt superioare calitativ si mult mai durabile decît tencuielile, astfel incit cheltuielile de intretinere în timp ai cladirilor sunt mult mai mici decît în cazul betoanelor obinuite, tencuite.

In functie de modul de realizare, betoanele amprentate se clasi­fica în:

Betoane amprentate cu parament brut, care pot fi de 3 tipuri:

l)cu fete netede;

2) cu fete prezentînd. textura fibrelor  scîndurilor cofrajelor;

3) cu fete în relief.

Betoane amprentate prelucrate prin spalare, sablare, buciardare etc.

Betonul amprentat se foloseste la constructiile industriale, la cladiri social-culturale, locuinte, parcari , alei pietonale , paltforme , alei gradini , etc
Preturibeton.ro , executa lucrari de beton amprentat la preturi fara concurenta in Bucuresti si Jud. Ilfov fiind si producator de materiale necesare la aplicarea betonului amprentat . Pentru comenzi de materiale si executie beton amprenatat va rugam sa folositi pagina de contact

Stiri


Termopane ieftine in Bucuresti si Ilfov

Incepand cu anul 2017, Heracles Imob Srl. devine partener cu Preturi-termopane.ro, un proiect ce reprezinta o echipa cu peste 13 ani de experienta in executia si montajul tamplariei Pvc. si de aluminiu. dar si in montarea rulourilor de aluminiu si a oricarei lucrari conexe.

Preturi-termopane.ro, isi doreste sa devina principalul mijloc de informare pentru cei interesati de achizitia de tamplarie Pvc si de aluminiu cat si un instrument de baza in alegerea si achizitia a tamplariei Pvc.

Pentru detalii si preturi va rugam vizitati www.preturi-termopane.ro

...mai mult

LACURI SI VOPSELE PENTRU FINISAREA LEMNULUI

LACURI SI VOPSELE PENTRU FINISAREA LEMNULUI

Lacurile sînt solutii ale unor substante organice nevolatile capabile sa formeze, dupa aplicarea lor pe un suport, pelicule aderente si compacte. Sunt transparente, incolore sau slab colorate.  

...mai mult

Adezivi pentru industria lemnului

     ADEZIVI PENTRU INDUSTRIA LEMNULUI

In cadrul industriei de prelucrare a lemnului, asamblarea cu adezivi joaca un rol important, fiind folosita atît la fabricarea placilor cît si la asamblarea fixa a produselor finite din lemn.

...mai mult

Prepararea mortarelor

PREPARAREA MORTARELOR

Mortarele se prepara din nisip amestecat cu liant si cu apa. Aceste amestecuri au proprietatea de a se întari, capatand dupa un timp anumit o rezistenta importanta. In ce priveste mortarul proaspat, acesta trebuie sa adere bine la suprafata caramizii, a pietrei sau a betonului, sa aiba o culoare uniforma si o consistenta potrivita

...mai mult

Toate strile

Parteneri Materiale


...

Statii Beton Romania

Mai mult